Články
Sdílet

Články a zajímavosti

Rolety do střešních oken: zatemnění i navození atmosféry
2023-11-30

Hledáte, čím eliminovat nežádoucí slunce, nebo v podkroví toužíte vytvořit jedinečnou atmosféru? Seznamte se s možnostmi stínění i zatemnění a naučte se předcházet vedru v podkroví. Přečtěte si o vlastnostech rolet do střešních oken.

více

Screenové rolety na fasádní okna - stínění bez ztráty výhledu
2023-10-27

Dopřejte si příjemné klima, ale neochuzujte se o výhled. Screenové rolety (vertikální/fasádní markýzy) pořiďte nejen na střešní, ale i na fasádní okna. Přečtěte si o výhodách a specifikách svislých markýz.

více

Jak na výměnu těsnění plastových oken
2023-08-30

První věcí, na které se u oken projeví zub času, bývá zpravidla těsnění. Pokud cítíte, že vám domů i přes zavřená okna trochu táhne, zkontrolujte, zda gumové těsnění není už zteřelé. V tomto článku vám poradíme, jak jednoduše provést výměnu těsnění u plastových oken.

více

Stínicí markýzy - účinná ochrana interiéru před přehřátím
2023-07-31

Hledáte stínění střešních či klasických oken? Pokud přemýšlíte nad efektivním a elegantním zastíněním podkroví nebo jakékoliv další části domu, nejspíš zvažujete vnitřní či venkovní rolety, případně žaluzie. Do hry však vstupují také venkovní markýzy. Přečtěte si, proč jsou právě ony tím pravým řešením, jak eliminovat horko prostupující do interéru.

více

Žaluzie nebo rolety... Čemu dát přednost?
2023-07-03

Stojíte před výběrem stínicích doplňků? Dáte přednost klasickým žaluziím, plisovaným, zatemňujícím, nebo dokonce předokenním roletám? Náš článek vám představí hlavní specifika těchto systémů. Zorientujte se v jednotlivých typech stínicích systémů a vyberte ten pravý.

více

Průvodce a tipy, jak vybrat střešní okno
2023-06-26

Chystáte se na rekonstrukci podkroví nebo přemýšlíte, jak půdní místnost vyřešit při projektování novostavby? Mezi jedny z nejdůležitějších věcí patří prosvětlení podkorovních prostor. Abyste si mohli užívat krásné výhledy s ohledem na praktičnost, musíte zvolit to správné střešní okno. Přečtěte si příručku, která vás provede světem střešních oken.

více