Sdílet

Zátiší zalité sluncem

Uprostřed malebné venkovské krajiny Bishop Auckland v Anglii, obklopené okouzlující scenérií, stojí unikátní budova, která prošla velkolepou proměnou. Kdysi to byla stodola, avšak díky rozsáhle modernizaci získala nový vzhled a nyní na vrchu Brian Hill stojí moderní rekreační dům v anglickém stylu.

 

Pan Johnson, majitel budovy, věděl, že podkroví musí být dobře osvětlené, a že nejlepším řešením budou v tomto případě střešní okna. Byl si jistý, že použití střešních oken v podkroví umožní jeho obyvatelům vychutnat si rozkošný výhled a obdivovat krásu okolní přírody. Rozhodl se použít střešní okna FAKRO, protože byl ohromen kvalitou zpracování oken a jeho tým byl nadšený z úrovně bezpečnosti a použitých technologií ve výrobcích. Poté, co se pan Johnson seznámil s širokou produktovou nabídkou FAKRO, se ujistil v tom, že našel ideální řešení pro svůj rekreační objekt.

 

„Okna FAKRO můžu bez váhání doporučit. Kvalita zpracování je bezvadná a technická podpora vynikající! Okna vypadají naprosto úžasně! Jsou jedním z hlavních prvků budovy.” - komentuje Steven Johnson, majitel této neobyčejné nemovitosti.

Rekreační dům v anglickém stylu

 
Střešní okna FAKRO jsou vybavena systémem topSafe, který zvyšuje odolnost proti vloupání a užitné vlastnosti oken. Navíc jsou vyrobena technologií thermoPro, která zlepšuje kvalitu a parametry výrobku. Klika je v oknech umístěna dole, což usnadňuje přístup k okraji okna a umožňuje ještě lépe využít volný prostor.

 

V objektu byly použity sestavy výklopně-kyvných střešních oken preSelect s doplňkovými fasádními okny instalovanými ve svislé stěně. Takové řešení vytváří iluzi balkonu a poskytuje podkroví velké množství světla a také dostatek prostoru. Díky tomu budova získala zcela nový vzhled. Nutno podotknout, že tato stavba se nachází ve zvláště nepříznivé oblasti, co se týče povětrnostních podmínek. Přesto střešní okna FAKRO úspěšně odolávají tvrdým podmínkám, které zde panují.

 

Díky velkému počtu střešních oken bylo dosaženo fantastického výhledu. Majitel domu je nadšen efektem: „Okna jsou nepochybně klíčovým prvkem projektu. Stálo za to obětovat tři roky práce, abych dokončil tuto nevšední budovu.”, dodává Steven Johnson. Kdysi opuštěná, prázdná stodola je nyní vzkvétajícím rekreačním domem, který rekreantům zaručuje útulnou oázu klidu.