Sdílet

Účinné stínění bez ztráty výhledu - screenové rolety na fasádní okna

Užívejte si sluneční paprsky, jen dokud vám z interiéru neudělají přetopený skleník. Ani pak se ale neochuzujte o výhled z oken. Screenové rolety (vertikální markýzy) pořiďte nejen na střešní, ale i na fasádní okna. Přečtěte si o výhodách a specifikách svislých markýz.

 

Markýza pro fasádní okna VMZ Solar

 

Markýza do fasádních oken VMZ Solar

 

Nezaměřujte se jen na střešní okna

Je bez diskuzí, že střešními okny do interiéru proudí světlo, ale také teplo nejintenzivněji. S jejich sklonem a logickým umístěním ve střeše domu nijak nepohnete, přesto se proti přehřívání podkroví můžete účinně bránit vnější stínicí technikou.
 

Fasádní okna = větší zasklená plocha = více slunečních paprsků

Vyřešili jste stínění střešních oken? Boj s vedrem v interiéru ale nekončí, fasádní okna orientovaná na jih nebo západ totiž také není radno podceňovat. Jižní strana je pro okna ideální – denní světlo a sluneční paprsky si můžete vychutnávat celý den, nikam před nimi ale neutečete. U oken orientovaných na západ zase vezměte v potaz, že největší sílu má slunce právě po poledni.

Uvědomte si také, jak velkou plochou si okny do interiéru vpouštíte světlo a teplo. Pokud chcete skutečně zabránit přehřátí ve všech patrech domu nebo v bytě, zaměřte se také na efektivní stínění oken fasádních.

 

Proč jsou vertikální markýzy nejúčinnějším a nejpohodlnějším řešením

Klasikou se u střešních, tak i u fasádních oken staly žaluzie, oblíbené jsou také elegantní plisované nebo minimalističtější hladké rolety. Vnitřní stínění však nikdy není tak účinné jako to venkovní.
 

A pokud hledáte to nejúčinnější z nejúčinnějšího, vertikální markýzy (screenové rolety) jsou jasná volba!

  • Poskytují až 8krát silnější ochranu před přehřátím než běžné rolety – teplo je eliminováno už před okenní tabulí, kde taky z velké části zůstane.
  • Nepřijdete o denní světlo – na rozdíl od vnějších rolet nedochází k přílišnému zatemnění.
  • I přes stažené svislé markýzy stále uvidíte dobře ven – vyberte si ze škály průsvitů: 1%, 4% nebo 10%, ta je srovnatelná s hustou sítí proti hmyzu.
  • V nabídce ale najdete také zatemňovací screenové rolety – ty mají nulový průsvit.
  • Instalaci zvládne jeden člověk zevnitř místnosti – podívejte se na videonávod na montáž venkovní screenové rolety.

Detail fasádního okna s markýzou VMZ Solar

  • Zamilujete si snadnou obsluhu – při výběru vertikální markýzy se soustřeďte také na možnosti ovládání. K dispozici je solární markýza se třemi ovládacími režimy: automatickým (markýza se sama vysouvá v závislosti na slunečnímu svitu), poloautomatickým (markýza se samočinně rozvine, pro svinutí stačí stisknout tlačítko na ovladači), pomocí dálkového ovladače.

 

Zvolte tu pravou svislou markýzu pro fasádní okna

Nabídka svislých markýz uspokojí i ty nejnáročnější klienty. Vybrat si totiž můžete přesně takový design, který odpovídá celkovému konceptu vašeho domu.

 

Markýza VMZ

Univerzální design a skvělou funkčnost vám nabízí VMZ markýza.

 

Podomítková markýza VMU

Pokud si potrpíte na minimalismus i v detailech, zvažte svislou markýzu VMU vhodnou pro novostavby – box, do kterého se screenová roleta svinuje, je skrytý pod omítkou, nejde vidět.

 

Markýzoleta VMB

Hledáte 2 v 1, tedy screenovou roletu a klasickou markýzu? Podívejte se na „markýzoletu“ VMB.

 

Lanková markýza VML

Alternativu představuje vertikální markýza VML bez viditelných vodicích lišt.

 

Pokud si s výběrem nevíte rady, spojte se s námi skrze kontaktní formulář, rádi vám poradíme a doporučíme ideální řešení.