Sdílet

Rolety do střešních oken - od navození atmosféry až po zatemnění

Ať už hledáte, čím eliminovat nežádoucí paprsky ostrého slunce, nebo v podkroví jen toužíte vytvořit jedinečnou atmosféru, jsou stínicí rolety do střešních oken to pravé. Seznamte se s možnostmi stínění i zatemnění a naučte se předcházet vedru v podkroví. Překvapí vás, jak snadné to je.

 

Stínicí technika = nutnost

Teplo do podkroví neproniká pouze střešními okny. Prochází střešní krytinou a kumuluje se v prostoru pod ní, prohřívá konstrukci a zdi. Připočtěte k tomu fakt, že se teplo drží nahoře a když už tam je, těžko se ho zbavíte.

Aby se z boje proti vedru v podkroví nestalo vaše každodenní trápení po celé jaro, léto a část podzimu, vyzbrojte se účinným stíněním střešních oken. Teplo do podkroví neproniká pouze střešními okny. Prochází střešní krytinou a kumuluje se v prostoru pod ní, prohřívá konstrukci a zdi. Připočtěte k tomu fakt, že se teplo drží nahoře a když už tam je, těžko se ho zbavíte.
 

Roleta APF

 

Stínicí vs. zatemňovací rolety do střešních oken

Nejprve si definujte, co od rolet na střešní okna očekáváte. Umí toho totiž více.

 

Chci se vyhnout pohledům sousedů a ostrému slunci

 

Roleta ARS

Stínicí roleta ARS výborně chrání před UV zářením a částečně i před teplem. Díky třem párům háčků uchycených na křídle okna máte možnost roletu zajistit ve třech polohách. Ovládání obstaráte ručně nebo u výše položených oken pomocí teleskopické tyče. Zvolte si barvu podle svého vkusu, nabídka je široká.

Roleta ARS

 

Plisovaná roleta APS

Alternativu ke klasické roletě v hladkém designu představují plisované rolety APS. Světlo prostoru neuberou, zato jej příjemně „změkčí“. Sklady na roletě působí jako estetický doplněk.

Potěší vás také systém top-down, díky kterému roletu flexibilně ovládáte pomocí horní i dolní lišty.

Plisovaná roleta APS

 

Potřebuji rozptýlit sluneční světlo, případně určit, kudy může pronikat

 

Roleta ARP

V takovém případě se poohlédněte po zastiňovací roletě ARP. I ta poskytuje ochranu před UV zářením a v určité míře také před teplem. Tlumené světlo navíc zútulňuje interiér. Vodicí lišty po stranách vám umožní stáhnout nebo vytáhnout roletu do libovolné výšky a dopřát si tak přísun paprsků, kdykoliv uznáte za vhodné.

Rolety ARP uspokojí jak fanoušky moderních technologií, tak klasiky. Ovládat je můžete dálkovým ovladačem, smartphonem nebo přes nástěnný spínač, dostupné jsou také v manuální verzi.

 

Chci si dopřát úplné zatemnění

 

Zatemňovací rolety ARF

Nejvyšším stupněm, co se ochrany před přímým sluncem v podkroví týče, jsou zatemňovací rolety ARF Sunset. Vmžiku proměníte i tu nejprosluněnější místnost v ideální prostor pro spánek nebo relaxaci. ARF rolety jsou vybaveny vodicími lištami pro vytažení nebo stažení do jakékoliv polohy. Při celkovém zatažení zabráníte proniknutí světla a částečně i horka.

Ovládání je stejné jako u rolet ARP – od manuálního přes dálkové ovládání či pomocí aplikace ve smartphonu.

Zatemňovací roleta ARF

 

Plisovaná roleta APF

I mezi plisovanými roletami najdete kousek s podobnými vlastnostmi. Plisovaná roleta APF ve své voštinové struktuře tvarem připomínající včelí plástev ukrývá hliníkovou vrstvu. Ta má minimální průsvit, a tak zajistí nejen stínění, ale i zatemnění místnosti a určitou mírou brání také přehřátí interiéru.

Plisovaná roleta APF

 

Venkovní rolety na střešní okna

Vedle možnosti vnitřního stínění střešních oken zvažte také to vnější. V boji proti přehřívání podkroví je zpravidla efektivnější – pokud totiž horku zabráníte projít skrze skleněnou výplň okna, máte prakticky vyhráno.

Předokenní rolety ARZ vám vyřeší zatemnění, částečnou zvukovou izolaci a ochranu před teplem. Nejpokročilejšími typy jsou elektrické rolety ARZ Z-Wave, ARZ SolarARZ WiFI. Lze je pohodlně ovládat dálkovým ovladačem, ARZ WiFi dokonce chytným telefonem pomocí mobilní aplikace. Základní typ venkovních rolet představuje ruční roleta ARZ-H, která se zatahuje manuálně pomocí ovládací tyče.
 
TIP: Pokud vám jde o eliminaci horka, ale ne denního světla, přečtěte si článek o stínicích markýzách nebo se rovnou podívejte na nabídku screenových rolet. Vychutnejte si soukromí, příjemné klima i jedinečný design – nebojte se kombinovat vnitřní rolety s venkovními markýzami.
 

Předokenní roleta ARZ

 

Rolety do střešních oken (nejen) pro parádu

Pestrou škálou barev to nekončí. Se zatemňovacími roletami ARF Print máte možnost v podkroví vykouzlit stylové prostředí jako z katalogu. Vyberte si jeden z 18 motivů, které skvěle dotvoří design promyšleného dětského pokojíčku, moderního obývacího pokoje nebo elegantně laděné ložnice.

Potřebujete poradit ohledně výběru vhodných stínicích doplňků ke střešním oknům? Svůj dotaz nám zašlete skrze kontaktní formulář, rádi pomůžeme.
 

Zatemňovací roleta ARF Print